Bli medlem

Sandhems Hembygds- och Fornminnesförening

Vi är nästan 300 medlemmar, som tillsammans gör spännande utflykter, har trivsamma fester och vandrar i vår vackra omgivning. Men ju fler vi är desto mera kan vi göra för vår hembygd. Därför välkomnar vi nya medlemmar till föreningen!

Sandhems Hembygds- och Fornminnesförening kan enkelt beskrivas med fyra F:

Vi Förvaltar, Förvarar, Försvarar och Förmedlar.

Vi förvaltar ett unikt arv efter Knut Fredriksson. 20 böcker, 2000 sidor faktaspäckad historia om Sandhem från 1600-talet till idag.

Vi förvarar ett oöverskådligt antal föremål av varierande värde, spridda på olika håll i byn. Vi numrerar och katalogiserar. Senast räddade vi ca 400 gamla skolplanscher och annat undervisningsmaterial i samband med nedläggningen av hög- och mellanstadiet i Sandhem.

Vi försvarar våra lämningar från järnålder och medeltid, bland annat Kyllemo och Eriksgatuleden så att de alltid ska bevaras även för framtida generationer.

Vi förmedlar kunskap och tips till släktforskare och andra undrande. Vi förmedlar möten mellan människor och platser i vår närhet genom våra utflykter.

Hembygdsföreningen har dessutom köpt och renoverat Rullesås skola, Knut Fredrikssons föräldrahem! Vi har tänkt oss att det ska bli skolmuseum och också  mötesplats för kurser och fester. Det finns med andra ord mycket att göra i Hembygdsföreningen men också mycket trevligt och roligt som vi kan erbjuda dig, som vill vara med i gemenskapen och ta hand om din hembygd!

Bli medlem nu och sätt in 100:-/person eller 150:-/familj på bankgironr. 349-8490

Ange ditt namn, din adress och gärna mejladress så får du senaste nytt från föreningen på din mejl.

PS! Har du alla Knut Fredrikssons böcker? Om inte kan du nu komplettera dem för bara 100:-/styck. De finns nu också på cd-skiva!

Föreningens stadgar från 1953.

Stadgarna